Interieur ontwerp Portfolio
Elke Bonnee
Woonhuis Oostertocht (Fr)

Interieur ontwerp woonhuis Oosterstreek in Friesland. De opdracht: ontwerp een modern totaal interieur dat luxe en rust uitstraalt én ook nog praktisch is. Een leeg canvas met alle mogelijkheden van dien. Zelfs de indeling was nog niet bepaald, heerlijk die vrijheid. Als basis door het hele huis is gekozen voor rustige, warme naturellen met een accent van taupe. Deze is o.a. gebruikt bij de mooie aluminium taats deuren. De keuken is uitgevoerd in wengé in combinatie met zwart marmer en is een absolute eye catcher. De heer des huizes kan door de praktische indeling zijn grote passie voor koken kwijt. In het hele huis liggen tegels van Motto by Mosa. Op passende plekken gecombineerd met een modern mozaïek.

Penthouse Rhede (DE)

Van de relaxroom heb ik een echte eyecatcher gemaakt. De kast voor de whiskey collectie is custom made met de mogelijkheid om hier zowel een tv als een wijnklimaatkast in te plaatsen. Dit geldt ook voor de kast in de slaapkamer en de kaptafel.Door met verschillende kleuren in contrast te werken krijg je veel kracht in het interieur ontwerp. Daarnaast probeer ik altijd te streven naar een aangename functionaliteit in het ontwerp. Mission completed;-)

Bedrijfsruimte Nijmegen

From scratch naar een modern en stijlvol ingericht bedrijfspand. Door gebruik te maken van stalen wanden met dunnen profielen en veel glas heb ik het daglicht volop kunnen benutten. Het gebruik van frisse kleuren in een kantoor maakt vrolijk en geeft energie, dit is productiviteit bevorderend. Hoe fijn is het om in zo’n omgeving te werken. Alle ruimtes hebben één muur met een eigen kleur binnen het kleurconcept van het hele pand. Dat maakt elke ruimte uniek. Het geeft het effect of er heel veel kleur gebruikt is maar dat is maar net van welke kant je het kantoor binnen loopt;-)

Woonhuis Woerden

Rustgevend, sereen, fris en luchtig! Én toevoegingen van ronde vormen in het meubilair.Dat waren de wensen vanuit de klant waarmee ik aan de slag mocht voor een nieuw interieur ontwerp woon/eetkamer. Inspiratie vanuit Scandinavische interieurs. Zachte vergrijsde pastel kleuren met de focus op grijsblauw en saliegroen. Naturel als basis aangevuld met licht eiken. Een touch van zwart en zacht roze om het totaal kracht meer kracht te geven. De roomdivider zorgt ervoor dat de lange wand doorbroken wordt. Daarnaast heeft de woonkamer een prachtige vide waar ik een voorstel voor de verlichting heb gemaakt. Subtiel behang in linnenstructuur pas perfect binnen het ontwerp.Bij dit interieur is de keuze van meubelen en verlichting erg belangrijk. Daarvoor heb ik een uitgebreide shopping list samengesteld.

Bedrijfsruimte Veenendaal

Een interieur ontwerp voor een bedrijfspand in Veenendaal gespecialiseerd in technische installaties. Een mannenwereld, stoer, krachtig, kleur, quotes en groen. In mijn ontwerp heb ik gekozen om te werken met grote blow-ups van technische onderdelen, pakkende teksten, uitgesproken kleur en stoere sfeerverlichting. Aangevuld met moswanden en grote planten. Het groen is een mooie tegenhanger van al het staal inde blow-ups!

Woonhuis Heerhugowaard

Aan de slag met een heel leuk interieur ontwerp. Een woon/eetkamer, de gewenste sfeer; Scandinavisch i.c.m. een tikje industrieel. Daarin passen natuurlijk mooie blauwtonen i.c.m. naturellen. Lekker licht en planten voor het natuurlijke. Behang met een structuur past perfect in dit interieur ontwerp. En met het verzoek om de vitrinekasten uit de familie mee te nemen in het ontwerp. Ik heb gekozen voor een modulaire bank, je kunt dan met de ruimte die je hebt een hele eigen samenstelling maken én helemaal van nu. Om de gewenste warme gezelligheid te creëren heb ik gekozen voor een inbouwhaard. In dit huis is geen gas aanwezig daarom is het advies een halogeenhaard. Helemaal nieuw is de haard met waternevel hier heb je wél een waterleiding bij nodig!

Woonhuis Noord Scharwoude

Het is een warm interieur ontwerp geworden met als centraal punt de openhaard. Het verzoek vanuit de klant was om de reeds aanwezige loungebank en eettafel in het ontwerp mee te nemen. Er is gekozen voor natuurlijke kleuren; soft fern, ams leave en mushroom. Sfeer: industrieel i.c.m. landelijk. Voor de tv heb ik een drie in één kast ontworpen. Aan de voorkant bied de kast ruimte voor de tv met aan de bovenkant twee open vakken en aan de achterkant is het deels een gesloten kastruimte én de kast dient gelijk als roomdivider. De klant was hier super blij mee:-)

Woonhuis Bergen

“Licht, rust met accenten van zwart” was de opdracht vanuit de klant. Dit is gerealiseerd door gebruik te maken van dezelfde kleuren en materialen in alle ruimtes van het huis. Licht hout, licht eiken visgraat vloer, witte wanden met een lambrisering in de kleur ginger. Het contrast met de kleur soft black geeft het totaal een krachtige uitstraling. Er is gekozen voor naturel marmer in het toilet en badkamer, ook weer in combinatie met licht eiken. Overal is aan gedacht, thuiswerken, kids corner en gezellig borrelen bij de open haard!

Rooftop Barroom Amsterdam

Een unieke opdracht, interieur ontwerp voor een Rooftop Barroom in Amsterdam. De klant wilde graag warme tonen, tikje men’s club, touch of gold, retro én ruimte voor hun wijn collecties. Door gebruik te maken van een suede wandbank creëer je ruimte. Verschillende losse bijzettafeltjes van goud en marmer zorgen voor een speels effect en de fauteuils voor het men’s club gevoel. De op maat gemaakte wijnkasten bieden ruimte om de wijncollecties in te bewaren. De bar met kitchenette maken het af. De hexagon glans tegeltjes op de achterwand van de kitchenette geven precies het retro effect waar de klant om vroeg.

Slaapkamer Badkamer en suite

Bij deze interieur opdracht voor een slaapkamer badkamer en suite kon ik niet stoppen met ontwerpen. De moodboards geven het al aan. Veel natuurlijke kleuren en materialen dat was ook de wens vanuit de klant. Luxe en veel bergruimtes die niet zichtbaar zijn. Shutters en subtiele voile linnen gordijnen zorgen voor een serene look. Het ligbad en waskommen hebben een mat witte softe finishing in vloeiende lijnen die prachtig combineren met de houten panelen en naturel kleurig gietvloer. De mat zwarte kranen, spiegels en douchewand geven nét dat spannende contrast.

Hal Broek op Langedijk

Door maar drie kleuren te gebruiken: zwart, grijs en off white is het gelukt om deze hal om te toveren tot een catchy entree. Het verzoek was om niet met verf aan de slag te gaan én nog eens rekening te houden met zeven deuren, ga er maar aanstaan;-) Dan is het de uitdaging om de meubelen en accessoires zo te kiezen dat het echte eye catchers worden. De verlichting zorgt hierbij voor het warme contrast.

Vakantiehuis Veluwe

Hoe leuk is het om een opdracht te krijgen voor een interieur ontwerp van een vakantiehuis op de Veluwe. De uitdaging was om met de restricties vanuit het park de juiste mix te maken met als doel de natuur naar binnen te halen. De kleuren soft green en mushroom passen perfect in dit ontwerp en combineren mooi met de visgraat vloer in een licht eiken kleur. Om ruimte te creëren in de woonkamer is er gekozen voor een hoekbank aan de wand met leuke kussens en een ronde eetkamertafel. De grote fotoprints van afbeeldingen uit het bos en de boomstam salontafel op wielen maken het helemaal af.

Woonhuis Heerhugowaard

Een modern interieur ontwerp met natuurlijke kleuren en materialen. De keuken heeft strakke moderne vormen maar door het gebruik van natuurlijke materialen zoals eiken en beton geeft dit een warme uitstraling. Door te kiezen voor een wandbank bij de eetkamer tafel creëer je veel ruimte én veel zitplaatsen. Zeker met een groot gezin zoals bij deze klant. Dit zelfde geld voor de hoekbank die in het midden van de kamer gepositioneerd is waardoor je een knusse tv hoek creëert. De eye catcher van de woonkamer zijn de twee visgraat kastjes!

Badkamer Velserbroek

Om voor een kleine badkamer een ontwerp te creëren met een groot ruimtelijk gevoel ben ik aan de slag gegaan met lichte kleuren: naturel als basis met als accent kleur turquoise. Voor het ruimtelijk effect heb ik gekozen voor een glazen douchewand met een aluminium zwart frame wat ook weer terug komt in de deur. De houtlook tegels geven het totaal een warme look. De achterwand van de inloopdouche is betegeld met turquoise tegels in visgraat motief.